full screen background image

Workshop-ul “Educația TIC – între constrângeri și incertitudini”, la USV

usv sigla     Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în parteneriat cu 3 instituții de învățământ superior clasate la nivel național, organizatoare de studii universitare de doctorat, situate în regiunea de dezvoltare Nord-Est (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică
„Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău) și având ca lider Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, derulează un proiect cofinanțat de Fondul Social European, în cadrul domeniului major de intervenție 1.2 „Calitate în învățământul superior”.

Titlul proiectului este PROGRAME DE STUDII FLEXIBILE ȘI COMPETITIVE PENTRU IT&C ÎN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-EST.

Workshop-ul cu titlul “Educația TIC – între constrângeri și incertitudini” va avea loc vineri, 13 martie 2015, ora 14, sala E006, corp E a USV.

Invitat în cadrul acțiunii este Ovidiu Ciaunică, reprezentant al firmei SC GENERAL DYNAMICS SRL.

Obiectivul general al proiectului contribuie la adaptarea și îmbunătățirea programelor de studii de licență și master în domeniul IT&C, precum și la creșterea competențelor absolvenților de studii în acest domeniu prin corelarea acestora cu specificul pieței regionale de forță de muncă.

Grupul țintă al proiectului este format din 700 studenți din ciclu de licență și master, 30 participanți în elaborarea politicilor și programelor de studii, 8 membri ai comisiilor de conducere din universități.

Se vor acorda 100 subvenții în valoare de 800 lei pentru studenți, în condițiile efectuării unui stagiul de practică la firme în domeniul IT&C.

comments

comments