full screen background image

Fermierii care dau foc vegetaţiei riscă să nu mai primească subvenţii de la stat

incendiu_vegetatie_bun     Fermierii care generează incendii în urma aprinderii miriştilor ar putea pierde subvenţiile de la stat pentru suprafeţele deţinute.

Ţinerea sub control a fenomenului se face de Inspectoratul de Poliție, Garda de Mediu și Agenţia de Plăţi în Agricultură, care sancționează incendierile care produc pagube materiale.

Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă informează că arderea vegetaţiei se poate face cu respectarea unor prevederi generale, printre care condiţii meteorologice fără vânt, parcelarea miriştii în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate, izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole, instalaţii si fond forestier, prin executarea de fâşii arate si desfăşurarea arderii numai pe timp de zi.

De asemenea, trebuie asigurat personal de supraveghere până la finalizarea arderii, iar pe terenurile în pantă arderea se va face pornind din partea superioară.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență avertizează că arderea necontrolată a miriștilor atrage amenzi între 1.000 și 2.500 de lei.

comments

comments