full screen background image

Consilierii locali suceveni reiau dezbaterea referitoare la administrarea bunurilor școlilor

cl sv 120614     Consilierii locali suceveni vor încerca să repare greșeala de luna trecută, când au respins darea în administrare a terenurilor și clădirilor către unitățile de învățământ.

Ei se vor întâlni, vineri, pentru a prelungi contractele de dare în administrare a bunurilor aparținând domeniului public al municipiului până la sfârșitul anului și nu pe 5 ani, așa cum era propus anterior.

Primarul Ion Lungu consideră că lipsa acestor contracte “este un lucru grav”.

Lungu: “Astăzi, dacă se întâmplă, Doamne fereşte!, ceva la o şcoală, nu ştiu cine are resposabilitatea, pentru că oamenii de acolo nu au aceste probleme de administrare. Fie că discutăm de clădiri, fie că discutăm de terenuri. Trebuie clarificate lucrurile legate de terenurile de sport, de alte bunuri date în administrare. Sunt şi spaţii comerciale închiriate la şcoli. Ei ar trebui să verse 50% din venituri la Primărie, dar nu au baza legală. Mâine, poimâine, vine Curtea de Conturi în control şi ne găsim într-o situaţie neplăcută.”

Primarul Ion Lungu a precizat că, tot în ședința de vineri, consilierii locali vor dezbate intrarea în asociere cu compania “Dedeman”, pentru amenajarea unui teren de tenis în incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava.

La inaugurarea acestui teren ar urma să fie invitată şi campioana Simona Halep.

comments

comments