full screen background image

Câinii de apartament ar putea fi incluşi pe lista de cheltuieli comune

caini de apartament     Consiliul Local al municipiului Suceava urmează să dezbată şi să aprobe Regulamentul pentru gestionarea câinilor cu stăpân.

Anunţul a fost făcut de către  Ion Lungu, şeful executivului sucevean, care a precizat că „această gestionare lasă de dorit”.

Primarul Sucevei informează că respectivul regulament va cuprinde prevederi privind identificarea şi declararea caninelor, precum şi regimul circulaţiei acestora în locurile publice.

Astfel, animalelor periculoase li se vor pune botniţe şi vor fi ţinute în lesă, prezenţa în parcuri a câinilor de talie mare, de peste 15 kg, urmând a fi interzisă.

De asemenea, conform proiectului de hotărâre care va ajunge pe masa deliberativului, proprietarii câinilor vor fi obligaţi să adune dejecţiile animalelor, în acest sens urmând a fi puse la dispoziţie pungi speciale.

Lungu evidenţiază că, întrucât nu există alte soluţii, pentru încălcarea noului regulament, sunt prevăzute şi amenzi, care variază între 100 de lei şi 1.600 de lei.

Pe de altă parte, se poartă discuţii şi cu responsabilii asociaţiilor de proprietari, în sensul declarării şi includerii pe lista de cheltuieli comune a câinilor crescuţi în apartamente.

Lungu: “Vine oamenii şi reclamă că  există suceveni care au şi câte 2 câini, consumă mai multe servicii pe scară, şi plătesc puţin la întreţinere. Regulamentul este în dezbatere publică, mai poate fi îmbunătăţit, însă trebuie rezolvată şi problema câinilor cu stăpân”.

comments

comments