full screen background image

Focuri de armă trase pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, în apropiere de Straja

colete straja     Marţi, 10 martie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Straja, la aproximativ 2,5 km de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar, deoarece cei în cauză le-au ignorat, lucrătorii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se pe mai multe direcţii.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit mai multe colete învelite în folie neagră, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

La sediul sectorului, în urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 2.950 de pachete cu ţigări, mărcile Viceroy şi Jing Ling, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate, împreună cu autoritățile ucrainene, în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments