full screen background image

Victor Ponta, la bilanțul Ministerului Apărării

ponta     Premierul Victor Ponta a participat marți la bilanțul ministrului Apărării unde a multumit reprezentanților instituției pentru activitatea din 2014, apreciind că anul precendent a fost unul bun pentru Armată.

”Vă multumesc pentru activitatea din 2014. 2014 a fost un an bun pentru Armata română. Salut inițiativa domnului Klaus Iohannis de a avea un acord politic referitor la finanțarea pe termen lung a chetuielilor pentru Apărare. Este nevoie de un consens politic. E important pentru dumneavoastră să aveți această stabilitate și predictibilitate. România înțelege provocările crescute din regiune și rolul pe care trebuie să îl avem. Faptul că România își asumă la nivelul întregii clase politice importanța pe care o acordăm acestui domeniu fundamental este o dovadă de seriozitate și atrage mult respect din partea partenerilor noștri”, a declarat premierul

”În 2015 sper să păstrăm graficul stabilit. Vom finaliza cu partenerii americani sistemul de apărare antirachetă, care arată determinarea României de a avea capabilități. 2016 este anul în care România va avea piloții săi pregătiți pentru a folosi avioanele Multirol. Cred că putem să începem procedurile pentru celelalte programe de înzestrare”, a mai precizat Victor Ponta.

De asemenea, premierul s-a referit și la aspecte mai puțin invocate, referitoare la activitățile ministerului Apărării.

”Este important ca specialiștii să participe la activitățile privind cybersecurity. Războaiele secolului 21 se poartă în alt fel decât am fost învățați. Securitatea cibernetică reprezintă un domeniul de mare pericol, dar și de mare performanță”, a subliniat Ponta.

comments

comments