full screen background image

Scandal între PNL și PDL, în teritoriu

blaga gorghiu     E scandal mare între liberalii din teritoriu. Fuziunea dintre vechiul PNL şi PDL a fost dată uitării şi înlocuită de bătaia pe funcţii în conducerile executive din judeţe. Ambele tabere vor să-şi impună oamenii cu orice preţ, potrivit B1 TV.

Fuziunea dintre vechiul PNL şi vechiul PDL pare să nu mai ajungă la niciun consens în teritoriu. Mai ales din cauza orgoliilor. În cel puţin şapte judeţe formarea CEX-urilor s-a întrerupt deoarece fie vechii liberali , fie vechii democrat liberali au încercat să-și impună oameni cu orice preţ.

Pe surse, pe lângă problema sediilor, liberalii din ţară nu se înţeleg nici măcar la formarea Comitetelor Executive Judeţene.

De la centru s-a dat o formulă de calcul simplu, în urma căreia se ajunge ca fiecare Comitet Executiv din teritoriu să deţină maximum 29 de membri.

Aici începe însă lupta. Spre exemplu dacă vechiul PNL ar avea o majoritate de 16 la 14 într un CEX dintr-un anumit judeţ, cei de la PDL atrag în tabăra lor 2-3 oameni de la vechiul PNL şi chiar dacă pe hârtie vechii liberali deţin majoritatea, în realitate vechiul PDL se află la conducerea judeţului.

Iar de aici a luat naştere altă problemă. Vechii liberali au încercat să treacă peste principiul impus de la centru, potrivit căruia nu sunt racolaţi parlamentari traseiști. Iar pentru că democrat liberalii n-au fost de acord, vechii liberali s-au trezit cu transferul boicotat.

Un exemplu este în judeţul Gorj. Acolo, co-preşedintele PNL, Dian Popescu negociase cu 3 parlamentari, dar care s-au trezit cu refuzul lui Vâlceanu, de la PDL. Surse spun că transferul a avut loc până la urmă însă cu mari emoţii dar şi cu riscul de a rupe prima organizaţie judeţeană a noului PNL.

comments

comments