full screen background image

Premii de 50.000 de lei, la “Gala olimpicilor rădăuțeni”

golrad1     Primăria Rădăuți  a organizat, săptămâna trecută, “Gala olimpicilor rădăuțeni”, la Casa de Cultură Municipală.

Primarul interimar al localităţii, Epifanie-Tiberiu Maerean, a declarat că și-a dorit ca, astfel, autoritatea publică locală să-și manifeste aprecierea pentru tinerii și profesorii rădăuțeni ce au obținut rezultate deosebite la diferite olimpiade și concursuri.

În cadrul festivității, 57 de tineri, majoritatea elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din Rădăuți care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiade internaţionale și naţionale, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar şi Campionate Naţionale Şcolare Sportive, precum şi 30 profesori care i-au pregătit pentru obţinerea acestor performanţe în anul școlar 2013-2014, au primit diplome și premii în bani, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei, din partea Primăriei Rădăuți.

Invitați speciali la eveniment au fost personalități ce provin din zona Rădăuți ori s-au stabilit aici, persoane cu merite deosebite în diverse domenii: Remus Rus, profesor universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, și conferențiar univ. dr. ing. Dan Milici, cu o activitate intensă de susținere a tinerilor cercetători.

Cei trei au înmânat diplomele de excelență elevilor și profesorilor, în prezența viceprimarului cu atribuții de primar, Tiberiu Maerean.

Poetul Ioan Mateiciuc a prezentat evenimentul, iar la finalul programului, Andrei Ceobanu și Gabriel Kisczuk au susținut un spectacol muzical.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

golrad2

comments

comments