full screen background image

Peste 90 % dintre elevi vor continua să studieze religia

manual religie    94 % dintre elevii suceveni din învățământul preuniversitar și-au exprimat opțiunea de a studia religia.

Inspectoratul Școlar Județean a precizat că 87.435 de școlari și liceeni au fost înscrişi la aceste cursuri, pe care le predau peste 200 de profesori.

Așa cum știi, Curtea Constituțională a decis că părinții sau tutorii trebuie să depună cereri pentru continuarea acestei materii de către copiii lor.

Într-o luare publică de poziție, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Pimen, a spus că „înscrierea elevilor la ora de religie este o mărturisire a Mântuitorului nostru Iisus în vremurile pe care le trăim astăzi”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nu există niciun impediment legal pentru ca opțiunile pentru participarea elevilor la orele de religie să nu fie exprimate și în cursul anului școlar.

“Dacă vor exista cazuri în care s-a dorit exprimarea opțiunii, dar, din anumite motive, cum ar fi părinți plecați în străinătate, care nu au lăsat împuternicire bunicilor pentru a exprima opțiunea, aceasta va fi luată în considerare”, a spus el.

comments

comments