full screen background image

Directorul Executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi: “Rata şomajului este în scădere”

mirela viva     64 de locuri de muncă sunt vacante, în municipiul Suceava, săptămâna aceasta.

După cum a declarat, în emisiunea “Dimineţi Animate”, difuzată de Radio VIVA FM, Mirela Adomnicăi, Director Executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, se caută câte 5 crescători de păsări şi călcătorese de lenjerie.

Oferta locurilor de muncă din Suceava mai cuprinde 4 posturi de lucrători comerciali şi muncitori necalificaţi în construcţii şi câte 3 posturi pentru meseriile de asistent medical medicină şcolară, asistent medical debutant.

Cei interesaţi pot afla oferta completă a locurilor de muncă la sediul AJOFM din municipiul Suceava.

Mirela Adomnicăi a mai spus că, la sfârşitul lunii februarie, rata şomajului la nivel judeţean era de 6,75%.

Numărul total de şomeri, înregistraţi în evidenţa AJOFM Suceava, este de 16.872 de persoane, din care 6.628 de femei (39%).

În luna februarie, şomerii neindemnizaţi reprezintă 68% din totalul şomerilor, respectiv 11.441 de persoane.

Ca beneficiari de indemnizaţie, în luna februarie 2015, au intrat în şomaj 23 de absolvenţi ai unor forme de învăţământ şi 512 persoane provenite din muncă.

Tot în luna februarie, s-au integrat pe piaţa muncii 1.676 de persoane, din care 66 de absolvenţi, 214 şomeri proveniţi din muncă şi 1.396 de şomeri neindemnizaţi.

Pe categorii socio-profesionale, din numărul total de şomeri înregistraţi, 79% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 16% cu nivel de instruire liceal şi postliceal şi 5% cu studii superioare.

Cele mai afectate de şomaj sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani (21%).

comments

comments