full screen background image

Serbarea “100 de zile, 100 de paşi”, de la Şcoala “Step by step”, în Rădăuţi

sbs1     Serbarea “100 de zile, 100 de paşi” este o activitate specifică alternativei educaţionale “Step by step” şi are drept scop, alături de alte activităţi asemănătoare, implicarea părinţilor în viaţa şcolară a copiilor şi marchează împlinirea a o sută de zile de şcoală.

În acest an, serbarea s-a desfăşurat joi, 5 martie.

Ziua aniversară este una cu adevărat festivă.

Părinţii asistă la minilecţiile de dimineaţă, după care, alături de copiii lor, rezolvă sarcinile de lucru de la centrele de activităţi.

Partea a doua a zilei este cea mai aşteptată: prezentarea colecţiilor.

Timp de 100 de zile de la debutul vieţii de şcolar, copiii colecţionează diverse obiecte, câte unul pe zi, pe care le aşează, împreună cu părinţii, în cele mai ingenioase forme: nasturi în formă de peşte, floare, căsuţă etc., copacul cu elastice de prins părul, iconiţe, parcări auto cu machete, grădini zoo cu animăluţe din ouă kinder, albume cu fotografii, monede, cartonaşe cu jucători de fotbal, şerveţele, jucării de pluş etc.

De cele mai multe ori, colecţiile reprezintă pasiunile copiilor, dar şi pe cele ale părinţilor, pe care aceştia din urmă încearcă să le insufle şi celor mici.

Prezentarea colecţiilor este însoţită de o poezie, pe care părinţii trebuie să o conceapă pentru a-şi “vinde mai bine marfă”.

De obicei, aceste creaţii în versuri sunt haioase şi binedispun audienţa.

Ziua festivă se încheie cu un dans şi cu cântecele prin care copiii le arată părinţilor multitudinea şi diversitatea activităţilor desfăşurate la şcoală.

Prezentarea colecţiilor are loc la restauranul “Ţărăncuţa”, pentru a oferi şi o altă perspectivă a activităţilor şcolare, care sunt, de cele mai multe ori, considerate rigide şi plictisitoare.

Coordonatoarele activităţii sunt prof. Ioana Cătălina Georgescu şi prof. Cristina Veronica Hurjui.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments