full screen background image

Ministrul Agriculturii: “Comasarea terenurilor agricole, singura modalitate de creştere a eficienţei în agricultură şi zootehnie”

DSC_0103     Prezent la Vatra Dornei, la o şedinţă cu femierii din zona montană a judeţului Suceava, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a făcut un apel pentru comasarea terenurilor agricole, aceasta fiind, în opinia lui, singura modalitate de creştere a eficienţei în agricultură şi zootehnie.
El a precizat că, în prezent, la nivel naţional, 800.000 de fermieri deţin între 1 şi 5 hectare de teren, lucru care “nu este normal”.

Constantin a adăugat că Ministerul Agriculturii doreşte să-i convingă pe fermieri să se asocieze, folosind metode stimulative.

Astfel, propietarii de teren de până la 5 hectare, vor primi până la 170 de euro pe hectar, iar cei care au între 5 şi 30 de hectare, vor beneficia de sume cu 40-45 de euro mai mari.

Ministrul a precizat că o eficienţă crescută se poate obţine prin comasarea terenurilor.

Totodată, Constantin a ţinut să aprecieze dezvoltarea agriculturii româneşti din ultimii ani, susţinând că exportul de produse agricole a crescut.

Daniel Constantin a mai prezentat agricultorilor şi autorităţilor locale informaţii legate de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

La întâlnirea de la Vatra Dornei au participat, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şeful Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Leon Postolache, precum şi şeful Direcţiei Agricole a judeţului Suceava, Vasile Costan.

În cadrul vizitei, Constantin a vizitat Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi, din Vatra Dornei, şi Centrul de Economie Montană, care se construieşte în prezent în localitate.

comments

comments