full screen background image

Program de asistență tehnică și financiară acordat Republicii Moldova de către România

Guvernul-Romaniei     Guvernul a aprobat un proiect de Lege pentru ratificarea celui de-al treilea Protocol adițional la Acordul privind ajutorul financiar nerambursabil acordat de România Republicii Moldova.

Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, acordat de România, a fost semnat în data de 27 aprilie 2010, între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova.

În Declarația comună a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și Ministerului Mediului și Pădurilor din România și Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Ministerului Mediului din Republica Moldova, semnată la Iași în anul 2012, părțile s-au angajat, printr-un Protocol adițional, ca 15 milioane de euro din suma totală a ajutorului să fie alocate pentru finanțarea sau co-finanțarea proiectelor de colaborare în domeniul protecției mediului și schimbărilor climatice.

În perioada 2015-2016, această sumă se va asigura prin legea bugetului și cu respectarea prevederilor Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2015-2017.

Proiectele care urmează să fie finanțate de România vor contribui la îmbunătățirea calității mediului și sănătății cetățenilor din Republica Moldova, precum și la dezvoltarea și întărirea colaborării bilaterale în domeniul protecției mediului și combaterii efectelor schimbărilor climatice.

comments

comments