full screen background image

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare

Dan Diaconescu     Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel București la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Dan Diaconescu a primit două pedepse de 4 ani și 6 luni, respectiv 3 ani închisoare, pentru două infracțiuni de șantaj, la care instanța a adăugat un spor de 1 an, astfel încât el va executa în final 5 ani și 6 luni închisoare.

De asemenea, acestuia i-a fost interzisă desfășurarea oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, după executarea închisorii.

Dan Diaconescu mai trebuie să îi plătească lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

În același dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru șantaj și interzicerea desfășurării oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, iar Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare tot pentru șantaj.

Inițial, Dan Diaconescu primise, în decembrie 2013, la Judecătoria Sectorului 1, o pedeapsă de 3 ani închisoare, însă Curtea de Apel București a mărit condamnarea la 5 ani și jumătate, în urma admiterii apelului DNA.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației “Atac la persoană”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitruș Ghezea, realizatorul emisiunii “Semnal de alarmă”, difuzată pe același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

comments

comments