full screen background image

Circulaţia camioanelor de mare tonaj prin municipiul Rădăuţi va fi restricţionată

camioane     Din cauza lucrărilor la reţelele de apă şi de canalizare de pe străzile Ion Nistor şi Constantin Dobrogeanu Gherea din Rădăuţi, circulaţia camioanelor cu masa totală maximă autorizată de peste 20 de tone va fi deviată pe alte trasee.

Autorităţile rădăuţene au solicitat acceptul Companiei Naţionale de Austostrăzi şi Drumuri Naţionale, reprezentanţii CNDADNR solicitând mai multe documentaţii tehnice pentru rezolvarea situaţiei.

Primarul interimar de Rădăuţi, Tiberiu Maerean: “Am întreprins o serie de demersuri, pe lângă Compania Naţională de Austostrăzi şi Drumuri Naţionale, Regionala Iaşi, pentru ca, pe perioada  lucrărilor la reţelele de apă şi de canalizare de pe străzile Ion Nistor şi Constantin Dobrogeanu Gherea, să fie interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 20 de tone. Este vorba despre cele care vin dinspre Marginea, Putna, Frătăuţii Vechi şi Volovăţ, astfel încât să nu fie necesară devierea traficului greu pe străzi care nu corespund acestui tip de circulaţie. Prin răspunsul primit ni se spune că, pentru instituirea restricţiilor de circulaţie, trebuie întocmită o documentaţie, care să cuprindă treseele de drum pe care se instituie restricţia, precum şi rutele ocolitoare care să preia traficul restricţionat, cu acordul administratorului – CNDANR. Pentru devierea traficului pe unul din traseele de drum naţional trebuie specificat în documentaţie drumul, modul de semnalizare a restricţiei şi perioada pentru care se instituie restricţia. Deasemenea, împreună cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, trebuie să găsim soluţiile optime de traseu pentru devierea traficului greu pe drumuri naţionale, judeţene sau alte categorii de drumuri, care se aibă capacitatea de a prelua traficul greu. Mi se pare puţin cam exagerat, dar dacă asta este procedura, o să o respectăm, o să întocmim această documentaţie. De fapt, această documentaţie cade în sarcina ACET, prin Pfeiffer. Sperăm ca, în acest fel, pentru o perioadă de timp, să nu avem trafic greu în municipiul Rădăuţi, din direcţiile amintite.”

comments

comments