full screen background image

Ţigări în valoare de 46.000 de lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

t1     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, două persoane care încercau să introducă ilegal în ţară, 4.600 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 46.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Luni, 2 martie, în jurul orei 3.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat mai multe persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către localitatea Vicovu de Sus transportând colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele cu ţigări şi profitând de întuneric au încercat să fugă.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională,

Astfel, s-a reuşit reţinerea lui Ioan B., de 21 de ani, şi a lui Ilie C., de 19 ani, ambii contrabandiști fiind domiciliați în localitatea Vicovu de Sus.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin, pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

Persoanele reţinute şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.600 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbaţi acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 46.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

comments

comments