full screen background image

Peste 900 de firme cu participare străină funcţionează în judeţul Suceava

euroi     Judeţul Suceava are aproape 30.000 de agenţi economici, se arată în Raportul privind dezvoltarea economico-socială în 2014, întocmit de Instituţia Prefectului.

Conform acestuia, la începutul anului în curs, în judeţ funcţionau 29.577 de firme, dintre care 18.293 de persoane juridice, respectiv societăţi comerciale, regii autonome şi cooperative, precum şi de 11.284 de persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale sau individuale.

Totodată, la finele anului 2014, în judeţul Suceava îşi desfăşurau activitatea 925 de agenţi economici cu participare străină, cei mai importanţi ca număr şi capital social provenind din Italia, Germania, Austria, Spania şi Franţa.

În altă ordine de idei, potrivit informării citate, în anul 2014,indicele producţiei industriale serie brută, comparativ cu anul 2013, a fost, în judeţul Suceava, de 119,2%, înregistrându-se, deci, o creşte cu 19,2%. În acelaşi, timp indicele cifrei de afaceri a întreprinderilor cu activitate principală de industrie a ajuns la 107,3%, consemnându-se un salt de 7,3%.

Raportul privind dezvoltarea economico-socială în 2014, făcut public de Prefectura Suceava, relevă că potenţialul socio-economic al unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ a fost promovat cu prilejul întâlnirilor oficiale cu ambasadorul  Republicii Federale Germania, delegaţia Gărzii Naţionale din Statul Alabama (SUA), delegaţia Grupului de Colaborare Internaţională a Cancelariei Mareșalului Voievodatului Malopolska din Polonia, consulul Republicii Moldova şi şeful adjunct de misiune diplomatică a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Pe de altă parte, pe parcursul anului 2014, Consiliul Judeţean Suceava a continuat – în baza parteneriatelor şi acordurilor încheiate -, colaborarea cu toate unităţile administrativ-teritoriale partenere, respectiv cu Regiunea Schwaben din Germania, Departamentul Mayenne şi Departamentul de Nord din Franţa, Regiunea Abruzzo din Italia, Regiunea Cernăuţi şi Regiunea Ivano Frankivsk din Ucraina, Voievodatul Silezia din Polonia şi Regiunea Guizhou din China.

comments

comments