full screen background image

Numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, votată astăzi în Parlament

Eduard Hellvig     Zi importantă pentru Eduard Hellvig. Plenul Parlamentului va vota, astăzi, numirea acestuia la şefia Serviciului Român de Informaţii.

Eduard Hellvig a fost nominalizat pe 19 februarie de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului Român de Informaţii.

Principalele partide parlamentare, inclusiv PSD, au anunţat că vor vota această propunere.

„Vom vota pentru, pentru că este vorba de o persoană, Edi Hellvig, cu care am lucrat şi am fondat USL. Poate cu ocazia asta închidem povestea cu USL şi lovituri de stat, dar ca principiu cred că merită o dezbatere – după acest vot, nu este o condiţionare – legată de faptul că, cu cât ai mai mulţi oameni reprezentaţi, mai mulţi implicaţi în conducerea ţării, cu atât se pot limita greşelile”, a spus președintele PSD, Victor Ponta, într-un interviu televizat, potrivit Mediafax.

El a reluat ideea că principiul ca puterea să nu aparţină unui singur partid, invocat după ultimele alegeri prezidenţiale, nu trebuie aplicat doar în cazul PSD, ci şi pentru PNL.

Miercuri, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că acuzele PNL privind tergiversarea de către PSD a votului pentru Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI) reprezintă „o prostie”, el reiterând faptul că social-democraţii îl vor vota pe Hellvig la şefia serviciului.

El a reiterat şi faptul că PSD doreşte o discuţie publică, în Parlament, între forţele politice şi în opinia publică, despre păstrarea unui echilibru între putere şi opoziţie atunci când se fac numiri.

Săptămâna trecută, Eduard Hellvig a primit aviz favorabil şi în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI.

comments

comments