full screen background image

Contestaţia DNA privind lăsarea în libertate a prefectului Florin Sinescu se va judeca miercuri

dna pref 1     Curtea de Apel Suceava a amânat, pentru miercuri, judecarea contestaţiei Serviciului DNA în privința lăsării în libertate a prefectului Florin Sinescu.

Același termen a fost acordat și pentru primarul comunei Brodina, Vasile Melen.

Avocaţii celor doi au arătat că nu se justifică măsura controlului judiciar, luată împotriva lor de judecătorii Tribunalului Suceava.

Sinescu a declarat că nu se consideră vinovat și că nu ar trebui să fie inculpat.

Prefectul Florin Sinescu este acuzat de comiterea a opt fapte penale, dintre care cele mai multe, cinci la număr, sunt pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Primarul comunei Brodina este acuzat de comiterea a trei infracţiuni, respectiv abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu şi conflict de interese.

Tribunalul Suceava a decis, pe 21 februarie, că prefectul judeţului, Florin Sinescu, şi primarul din Brodina, Vasile Melen, pot fi cercetaţi în stare de libertate.

Instanţa nu le-a interzis celor doi să-şi exercite atribuţiile pe care le au prin natura funcţiilor pe care le ocupă, astfel încât s-au putut întoarce la serviciu.

Anchetatorii au desfășurat, pe 20 februarie, percheziții, atât la locuința prefectului, cât și la instituția pe care o conduce.

Percheziții au avut loc și în 3 locații din Brodina.

comments

comments