full screen background image

35% din angajații la stat și din privat au salariul minim pe economie

Liviu Pop     Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat vineri că luna viitoare ar putea fi făcut public noul proiect de lege al salarizării unitare, astfel încât fiecare angajat la stat să poată urmări ce se va întâmpla cu salariul său în următorii doi ani.

Ministrul a atras atenția că în urma creșterilor salariului minim pe economie din 2012 până în prezent, în vara anului viitor jumătate din angajații la stat vor avea, de fapt, salariul minim pe economie, astfel că se impun anumite modificări ale legii.

‘Faptul că prin creșterea salariului minim pe economie în ultimii trei ani de zile, așa cum ne-am angajat în 2012 în fața alegătorilor, l-am dus într-o zonă în care, anul acesta, aproximativ 35 la sută din angajații din România — stat, privat — sunt cu salariu minim pe economie, e un semnal de alarmă pentru toată lumea. Anul acesta vom avea o creștere a salariului minim la 1 iulie, la fel anul viitor la 1 ianaurie și la 1 iulie o să îl ducem la 1.200 de lei. Dar nu putem să stăm pe loc pentru că în luna iulie vom avea mai mult de jumătate din angajații la stat cu salariu minim pe economie dacă nu venim în zona aceasta cu modificări clare’, a declarat ministrul Liviu Pop.

Acesta a precizat că proiectul de lege este discutat în prezent de trei ministere — al Muncii, al Finanțelor și al Dezvoltării — iar în curând va fi lansat în dezbatere publică.

comments

comments