full screen background image

Sucevenii nu mai aşteaptă locuinţe ANL de la Primărie

anl     Anul acesta, mulţi dintre sucevenii înscrişi pe lista Primăriei, în vederea obţinerii unei locuinţe ANL, nu şi-au mai reînnoit documentaţia de la dosar, în aceeaşi măsură ca în anii anteriori.

Astfel, după perioada în care s-a desfăşurat această procedură, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a constata că respectiva listă s-a scurtat în mod considerabil.

Lungu: “Este lista cu cele mai mic număr de solicitanţi, de când sunt primar. Dacă aveam 300-500 de dosare, acum mai sunt 88 de persoane care întrunesc condiţiile pentru o locuinţă ANL şi care, în acelaşi timp, şi-au reactualizat documentele. Punctajul maxim, de 65 de puncte, este întrunit de un beneficiar cu cerere depusă încă din 2007, iar cel mai mic este de doar 29 de puncte. Prin Hotărâre a Consiliului Local, urmează a fi repartizate 6 apartamente, acestea fiind eliberate de către deţinătorii cărora le-a expirat contractul de închiriere cu chirie subvenţionată şi care preferă să-şi cumpere o locuinţă mai ieftină de pe piaţa liberă.”

Potrivit legii, solicitanţii de locuinţe ANL vor avea vârsta sub 35 de ani, la data depunerii cererii, aceştia şi membrii familiei lor netrebuind să mai deţină o locuinţă în proprietate sau cu chirie, una proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitanţii, în municipiul Suceava ori pe o rază mai mică de 10 km faţă de reşedinţa de judeţ.

De asemenea, obligatoriu, titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiu.

La stabilirea punctajelor şi ordinii pe listă se iau în calcul situaţia actuală a titularului, starea civilă, numărul de persoane din întreţinere, starea de sănătate a tuturor, vechimea cererii sau nivelul studiilor sau al pregătirii profesionale.

comments

comments