full screen background image

Scandal monstru în Camera Deputaţilor, pe Ordonanţa traseiştilor

camera deputatilor     Legea traseiştilor a trecut de Camera Deputaţilor, cu mare scandal. Liberalii îi acuză pe cei din PSD de golănie politică şi ameninţă că vor contesta legea la CCR dacă nu se introduc în lege şi sancţiuni  pentru primarii şi consilierii care au schimbat partidul.

Ordonanţa migraţiei primarilor este aspru contestată de liberali care îi acuză pe social-democraţi că încearcă să îşi păstreze primarii traseişti. Tototată, PNL ameninţă că dacă primarii care au trecut de la un partid la altul în toamnă nu vor fi sancţionaţi, vor contesta legea la CCR.

Deşi un susţinător al ordonanţei migraţiei la momentul apariţiei ei, Valeriu Zgonea se dezice acum de declaraţiile iniţiale. Mai mult, a propus chiar sancţionarea deputaţilor de la Comisia Juridică pentru că nu au adăugat la raportul Ordonanţei şi amendamentele respinse de PNL.

Ordonanţa de urgenţă care a permis migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată de Guvern în 28 august. Aleşii locali au putut opta pentru un partid până pe 17 octombrie. În cele 45 de zile de graţie, PSD a câştigat peste 400 de primari. Între timp, ordonanţa a fost declarată neconstituţională de CCR.

comments

comments