full screen background image

Iurie Leancă se retrage din Partidul Liberal Democrat din Moldova

iurie leanca     Iurie Leancă a anunțat, joi, că se retrage din Partidul Liberal Democrat din Moldova Chiar dacă spune că nu are banii necesari pentru a crea un partid nou, Leancă a decis că în viitorul apropiat va crea un proiect politic nou, informează Unimedia.

”Am luat decizia de a ma retrage din PLDM și a renunța la mandatul de deputat începând cu ziua de astăzi. În perioada următoare voi anunța cu cine mă pornesc în acest nou proiect și care va fi platforma partidului”, a precizat Leancă.

Politicianul speră că va fi susținut financiar de cetățeni: „Cred că un partid poate fi creat și susținut de cetățeni”.
Premierul moldovean desemnat, Iurie Leancă, nu a primit  votul de încredere al Parlamentului. Pentru învestirea Guvernului au votat doar 42 de deputaţi, în timp ce numărul minim necesar era de 51.

Iurie Leancă a absolvit Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova în anul 1986. În acelaşi an, a fost angajat la Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău. La cele două scrutine parlamentare din 2009, Leancă a fost ales deputat pe lista PLDM.

Ulterior, a fost numit vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. La sfârșitul lunii mai 2013, Iurie Leancă a fost desemnat premier al Moldovei.

comments

comments