full screen background image

Scăderea TVA şi a accizelor din 2015, prin ordonanţă de urgenţă

.     Guvernul nu vrea să mai aştepte intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal pentru a reduce TVA-ul şi accizele. Ministrul Finanțelor a declarat că TVA-ul lși accizele ar putea fi scăzute din 2015, prin ordonanță de urgență.

”Dacă există un miliard şi jumătate în plus venituri faţă de cele previzionate pe primul trimestru, respectiv 1,5 miliarde în al doilea trimestru este o crimă dacă noi nu aplicăm reducerea TVA, economică, nu de altă natură”, a declarat Vâlcov pentru Gândul.

”Aşteptăm să vedem veniturile de pe primul trimestru (…) Am acceptat ca veniturile de anul acesta să fie stabilite la un nivel de 226 de miliarde, spunând însă din primul moment FMI că, din calculele specialiştilor de la Ministerul Finanţelor (…) şi a celor de la ANAF care au spus, dom’le, prin activităţile noastre, anul viitor (în 2015, n.r.), noi credem că vom avea venituri de 234 de miliarde. Adică nu ne-am înţeles la 8 miliarde. Fondul şi Comisia au spus nu. Dacă vrem să continuăm acordul şi să dăm un gir pentru acest buget acceptaţi varianta asta cu 226”, a mai spus Vâlcov.

Guvernul a propus în proiectul noului Cod Fiscal mai multe măsuri de relaxare fiscală, printre care reducerea TVA la 20% din ianuarie 2016 şi revenirea la 18% din 2018. Totodată, executivul doreşte reducerea TVA pentru carne, peşte, legume şi fructe de la 24% la 9% începând cu anul viitor.

comments

comments