full screen background image

Primăria suceveană vrea bani pentru asfaltarea străzilor

asfaltari     Conducerea Primăriei sucevene consideră că proiectele de modernizare a rețelelor de apă și canalizare ar trebui să includă și asfaltarea totală a carosabilului.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că numai 65 dintre cele 148 de străzi prinse în proiectul cu fonduri europene au fost finalizate de firma “Pfeiffer”.

El a precizat că a ridicat problema asfaltării străzilor și la întâlnirile de la Guvern și de la Asociația Municipiilor, dar, deocamdată, nu a fost găsită nicio rezolvare.

Lungu: “După intervenţiile la reţelele de apă sau de canalizare, niciodată strada respectivă nu mai poate fi adusă la starea iniţială. Mai mult, principalul duşman al străzilor este apa. În măsura în care se fac infiltraţii de apă, strada este distrusă. De aceea cred că aceste proiecte de reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare ar trebui regândite – şi am avut discuţii pe această temă la nivelul Asociației Municipiilor din România şi cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene -, să cuprindă şi bani pentru reasfaltarea străzilor. În totalitate, nu numai aducerea la starea iniţială.”

comments

comments