full screen background image

Gala Olimpicilor Rădăuţeni va avea loc pe 5 martie, la Casa de Cultură

casa de cultura radauti     Pe 5 martie, se va desfăşura Gala Olimpicilor Rădăuţeni, la Casa de Cultură din localitate.

În cadrul manifestării, vor fi premiaţi elevii cu rezultate deosebite la nivel naţional, atât în competiţiile sportive, cât şi în concursurile la discipline ştiinţifice sau umaniste.

Premierea va fi făcută de mai multe personalităţi originare din judeţul Suceava, după cum a precizat primarul interimar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean.

Maeran: “Aşa cum am promis, vom organiza Gala Olimpicilor Rădăuţeni, pe data de 5 martie, la Casa de Cultură. Vor participa elevii olimpici de la toate disciplinele, atât la cele sportive, cât şi la cele ştiinţifice şi umaniste. La partea ştiinţifică, premiile vor fi înmânate de domnul conferenţiar universitar doctor inginer Dan Milici, din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava. Dumnealui are marele merit de a organiza şi de a asigura buna desfăşurare a unui concurs naţional de ştiinţă şi inginerie pentru elevi, care se desfăşoară, anual, la Suceava. În urma concursului respectiv, se desemnează componenţa lotului reprezentativ al României la “Intel International Science and Engineering Fair”, din Phoenix, Arizona, Statele Unite ale Americii. Dan Milici coordonează întreaga selecţie la nivel naţional şi este acreditat ca reprezentant oficial al României la acea competiţie internaţională. Olimpicii de la profilul uman vor fi premiaţi de către domnul Remus Rus, profesor universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Sportivii vor fi premiaţi de preşedintele Federaţiei Române de Rugby, domnul Haralambie Dumitraş. Observaţi că toate personalităţile care vor lua parte la această festivitate sunt din zona noastră.”

Prezentarea evenimentului va fi asigurată de poetul Ioan Mateiciuc, gala urmând a fi încheiată cu un concert susţinut de Andrei Ciobanu şi de alţi intepreţi din zona Rădăuţi.

comments

comments