full screen background image

Profesorii ameninţă cu procese Ministerul Educaţiei

profesori     Scandalul religiei din şcoli ia amploare. Profesorii ameninţă cu sute de procese împotriva Ministerului Educaţiei. Cadrele didactice sunt speriate că nu îşi vor mai completa norma de predare şi, astfel, îşi vor pierde locurile de muncă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că opţiunile părinţilor privind ora de religie vor fi centralizate până pe 6 martie, în condiţiile în care decizia Curţii Constituţionale, în urma căreia elevii care vor să participe la ora de religie, respectiv părinţii lor trebuie să facă cerere în acest sens, devine executorie pe 9 martie, potrivit Mediafax. Ulterior, vor fi căutate soluţii pentru organizarea claselor pe baza modificărilor aduse de Parlament Legii educaţiei.

Întrebat dacă poate schimba procesul de învăţământ în cursul anului, mai ales că Legea educaţiei interzice acest lucru, ministrul a subliniat că decizia CC este executorie.

Sorin Cîmpeanu a atras atenţia că în şcoli sunt 4.200 de profesori titulari angajaţi pe perioadă nedeterminată. “Din cei 6.000 de profesori de religie, 4.200 sunt profesori titulari care au contract pe perioadă nedeterminată. Ne putem trezi cu o sumedenie de procese pe dreptul muncii”, a spus Cîmpeanu.

Participarea elevilor la ora de religie se va face doar dacă părinţii vor solicita acest lucru, printr-o cerere care trebuie depusă până la data de 6 martie.

comments

comments