full screen background image

Președintele Iohannis a ajuns la Chișinău

klaus johannis     Președintele Klaus Iohannis a ajuns marți la Chișinău, unde efectuează până miercuri o vizită oficială.

Șeful statului se va întâlni cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, iar miercuri cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, și cu lideri ai principalelor partide.

Președintele Iohannis va avea convorbiri tete-a-tete cu Nicolae Timofti și cu participarea celor două delegații la reședința de stat. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă. De asemenea, președintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial în onoarea președintelui român la Combinatul de vinuri “Cricova”.

Șeful statului va avea convorbiri și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Miercuri, președintele Iohannis va avea întrevederi cu președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, cu președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, cu președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, și convorbiri cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

El va participa și la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul “Ștefan cel Mare și Sfânt” și va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va susține o alocuțiune în fața studenților.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Leonard Orban, Lazăr Comănescu, George Scutaru, Andrei Muraru, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Daniel Ioniță.

Inițial, președintele Klaus Iohannis trebuia să efectueze vizita în Republica Moldova în 22-23 ianuarie, însă a fost amânată până după validarea unui guvern la Chișinău.

comments

comments