full screen background image

Iohannis şi Ponta participă la bilanţul DNA

iohannis ponta     Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta participă, marți, la bilanţul DNA pe anul 2014.

Procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat, la începutul evenimentului, bilanţul de activitate pe 2014 al instituţiei pe care o conduce.

Kovesi a enumerat, printre realizările anului 2014, faptul că în acest an s-a înregistrat cel mai mare număr de “demnitari de rang înalt cercetaţi”.

Potrivit lui Kovesi, numărul celor trimişi în judecată în 2014 s-a dublat.

Cu o zi înainte de a participa la şedinţa de bilant a DNA, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook.

“Treptat, România devine model și inspirație pentru alte țări în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Am constatat acest lucru cu prilejul recentei vizite la București a președintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev. Mâine voi participa la prezentarea bilanțului DNA și voi sublinia din nou că trebuie să depășim definitiv situațiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi. Sper ca partidele politice să-și respecte angajamentul asumat public de a face mai simple și mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justiției”, a scris Iohannis.

comments

comments