full screen background image

Incendiu la o gospodărie din Mitocu Dragomirnei, cauzat de coşul de fum neizolat corespunzător

pompieri     Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit, în această noapte, cu patru autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Victor G., din comuna Mitocu Dragomirnei.

Din cauza orei târzii, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere (ora anunţării – 1:48), iar la sosirea echipajelor, ardeau violent casa de locuit şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare a focului la două proprietăţi învecinate.

Au ars acoperişul şi planşeul casei, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, anexele gospodăreşti, pe o suprafaţă totală de 50 de metri pătraţi, mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică, bunuri de uz casnic, circa patru metri cubi lemn de foc şi 14 metri cubi lemn pentru construcţii.

Flăcările au degradat şi izolaţia termică la două case învecinate, pe suprafeţe de aproximativ 20 de metri pătraţi şi, respectiv, 45 de metri pătraţi.

La ultima locaţie, au mai fost afectate şi trei geamuri termopan.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de evacuare a fumului, neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Forţele de intervenţie au lichidat incendiul la ora 6:15 şi au salvat cele două gospodării învecinate.

comments

comments