full screen background image

Gheorghe Ştefan, adus la DNA pentru un nou denunţ

gheorghe stefan     Gheorghe Ştefan va da, astăzi, din nou declaraţii la DNA, după ce a anunţat că vrea să colaboreze cu anchetatorii.

Pinalti a recunoscut deja acuzaţiile şi s-a arătat dispus să facă şi declaraţii care i-ar putea aduce în faţa procurorilor şi pe alţi policieni ale căror nume au fost vehiculate în dosarul Microsoft.

Avocatul lui Pinalti, Pavel Abraham, spune că acesta va da amănunte importante legate de dosarul în care este acuzat, dar şi despre posibile ilegalităţi din campania electroală din 2009.
Gheorghe Ştefan a fost arestat la sfârşitul lunii octombrie în dosarul Microsoft,  acuzat că ar fi primit 3 milioane de euro pe durata contractelor IT.

Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a fost operat de mai multe ori şi a mai făcut şi infarct în spatele gratiilor.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

 Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza