full screen background image

Elevii suceveni, în dialog cu reprezentanţii celor mai renumite şcoli din Marea Britanie

top educ     Reprezentanţii a două dintre cele mai bune şcoli din Marea Britanie se vor întâlni cu elevii suceveni în cadrul Top Education Tour, eveniment organizat de IntegralEdu, cea mai mare companie de consultanţă educaţională din România.

Joi, 26 februarie, începând cu orele 18.00, în sala de conferinţe a Hotelului Zamca, elevii interesaţi să studieze la un liceu de elită din străinătate şi familiile acestora pot afla informaţii atât despre programele oferite de cele două şcoli, cât şi despre oportunităţile şi beneficile studiului în străinătate direct de la reprezentanţii Broomsgrove School şi Mander Portman Woodward (MPW).

Evenimentul face parte din Top Education Tour – program prin care repezentanţii şcolilor din străinătate vin în ţară să-i cunoască pe elevii români – şi este unic în România, fiind un semn de recunoaştere şi apreciere a inteligenţei tinerilor români care studiază în prezent la liceele şi universităţile din afara ţării.

“Elevii care doresc să studieze în Marea Britanie încep să caute cea mai potrivită şcoală chiar şi cu 2-3 ani înainte de a aplica, întrucât complexitatea procesului de admitere diferă de la un caz la altul. Familiarizarea cu un sistem de învăţământ diferit şi cu tot ceea ce înseamnă studiul în străinătate necesită timp şi o planificare amănunţită”, a declarat Teodora Răducanu, Manager Secondary Education Department în cadrul IntegralEdu.

O metodă de cunoaştere a şcolilor este participarea la taberele internaţionale pe care IntegralEdu le organizează în fiecare an.

“Integrarea în sistemul britanic din perioada studiilor gimnaziale şi/sau liceale creşte semnificativ şansa de a fi acceptat într-o universitate britanică de prestigiu. Mulţi dintre elevii care au plecat prin intermediul nostru au fost acceptaţi la universităţi precum Cambridge, London School of Economics, Queen Mary University of London sau University College London”, a adăugat reprezentantul IntegralEdu.

Situată în ţinutul Worcestershire, Bromsgrove School oferă încă din anul 1553 cursuri de calitate pentru tinerii şi copiii cu vârste între 3 şi 18 ani. Bromsgrove este o şcoală cu internat, fiind cunoscută pentru rezultatele remarcabile ale elevilor. Şcoala ocupă constant poziţii fruntaşe în clasamentul şcolilor britanice de top, având rezultate foarte bune la examenele GSCE, A-Level şi IB (International Baccalaureate), 80% dintre absolvenţii săi fiind admişi la prima opţiune dintre universităţile vizate.

Şcoala Mander Portman Woodward (MPW) are filiale în Londra, Cambridge şi Birmingham. Grupul MPW a fost fondat în 1973 de către trei absolvenţi ai renumitei universităţi Cambridge şi acceptă anual 950 de elevi cu vârste între 14 şi 18 ani, dintre care o treime sunt veniţi din toate colţurile lumii. MPW publică propriile sale materiale de studiu şi sunt situate lângă campusurile universităţilor de prestigiu, oferind un mediu academic foarte bun pentru liceeni.

La întâlnirea din 26 februarie reprezentanţii IntegralEdu vor oferi şi informaţii despre studiile universitare referitoare la procesul de aplicare, costuri, burse şi surse de finanţare disponibile pentru continuarea studiilor în străinătate. IntegralEdu oferă consultanţă gratuită tuturor elevilor şi studenţilor care doresc să studieze în străinătate, având o experienţă de peste 23 de ani în domeniu.

Top Education Tour are loc în perioada 23 – 27 februarie după cum urmează:
23 februarie – PLOIEŞTI – Hotel Central Ploieşti, sala Alfa;
24 februarie – BRAŞOV – Kronwell Hotel, Drucker, etaj 2;
25 februarie – PIATRA NEAMŢ – Central Plaza Hotel, sala Milenium;
26 februarie – SUCEAVA – Hotel Zamca, sala de conferinţe;
27 februarie – IAŞI – Grand Hotel Traian, sala Eminescu.

Participarea la eveniment este liberă şi se face pe bază de înscriere la teodora@integraledu.ro sau cristina.iancu@integraledu.ro, telefon 021.311.05.72.

În continuarea Top Education Tour, va avea loc, în perioada 14 – 15 martie, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucureşti, Word Education Fair, târg dedicat şcolilor de elită din străinătate.

comments

comments