full screen background image

Prefectul judeţului şi primarul din Brodina, cercetați în stare de libertate

prefdna1     Tribunalul Suceava a decis, sâmbătă seara, că prefectul judeţului, Florin Sinescu, şi primarul din Brodina, Vasile Melen, pot fi cercetaţi în stare de libertate.

Magistraţii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA dar, totuşi, au dispus măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi.

În sarcina prefectului de Suceava au fost reţinute patru infracţiuni şi s-a decis măsura controlului judiciar, respectiv trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi uzurparea calităţilor oficiale.

Pentru primarul din Brodina au fost reţinute toate cele trei infracţiuni pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă.

Instanţa nu le-a interzis celor doi să-şi exercite atribuţiile pe care le au prin natura funcţiilor pe care le ocupă, astfel încât se pot întoarce de astăi la serviciu.

Li s-a impus, însă, ca o condiţie obligatorie, să nu ia legătura cu martorii din dosar.

Vineri după-amiază, procurorii DNA Suceava, au emis o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore pe numele prefectului Florin Sinescu.

Acesta este acuzat de comiterea a opt fapte penale, dintre care cele mai multe, cinci la număr, sunt pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Tot pentru 24 de ore a fost reţinut şi Vasile Viorel Melen, primarul comunei Brodina, acuzat de comiterea a trei infracţiuni, respectiv abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu şi conflict de interese.

Anchetatorii au desfășurat vineri percheziții atât la locuința prefectului, cât și la instituția pe care o conduce.

Percheziții au avut loc și în 3 locații din Brodina.

comments

comments