full screen background image

Curs pentru poliţiştii locali din judeţul Suceava, la Școala de Jandarmi Fălticeni

curs politie locala     Începând cu data de 23 februarie, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni se desfăşoară, pe o perioadă de trei luni, un curs de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi circulaţiei rutiere, la care participă 25 de poliţişti locali din Suceava, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei şi Rădăuţi.

Cursanţii vor desfăşura activităţi de învăţământ sistematizate astfel:

Modulul 1 – Pregătire Generală, unde se vor studia probleme de comunicare profesională, aplicarea normelor de conduită profesională, utilizarea armamentului din dotare şi probleme de legislaţie.

Modulul 2 – Ordine publică, unde se va pune accent pe aplicarea unor tehnici şi tactici de intervenţie profesională, precum şi aplicarea unor proceduri specifice de ordine publică, constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor.

Modulul 3 – Circulaţia pe drumurile publice, care aduce în atenţia cursanţilor aspecte privind legislaţia în domeniu, constatarea faptelor contravenţionale în domeniul circulaţiei publice şi aplicarea unor proceduri specifice.

De asemenea, la curs participă şi un cursant ce îndeplineşte funcţia de şef serviciu.

Aceasta va urma modulul Management, unde va studia principiile, metodele şi cerinţele funcţiilor procesului managerial.

Cursul se desfăşoară în conformitate cu Ordinul M.A.I. nr. 9 din 04.02.2015 privind formarea iniţială, în anul 2015, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere, iar la finalizarea examenului, cursanţilor li se va elibera un certificat de absolvire.

comments

comments