full screen background image

A început modernizarea Bulevardului George Enescu din Suceava (foto)

ge1     Luni dimineață, s-a dat startul modernizării Bulevardului George Enescu și a străzii Universității din municipiul Suceava.

Investițiile cu fonduri europene trebuie să se încheie în acest an, așa încât angajații de la Domeniul Public au început cu tăierea gardului de metal dintre Nordic și Curcubeul, după care vor fi tăiați 70 de tei.

Pe cele două artere vor fi, astfel, amenajate 220 de locuri de parcare.

Prezent la fața locului, primarul Ion Lungu a ținut să precizeze, pentru ştirile Radio VIVA FM, că în locul teilor vor fi plantați alți copaci.

Lungu: “Am văzut că sunt nişte luări de poziţie, legat de teii care vor fi tăiaţi. Lucrurile sunt foarte clare. Primăria are toate avizele, toate autorizaţiile, am lucrat transparent, ca întotdeauna. Nu este altă soluţie, nu este un moft al Primăriei. Acolo unde am putut salva aceşti copaci, am făcut-o şi mă refer, în mod deosebit, la capătul bulevardului. Unde nu se poate, îi vom planta din nou. Anul viitor, vor fi aceşti copaci la loc. Mai mult, vom pune nişte protecţii metalice în jurul lor, astfel încât să se poată prinde cât mai repede. Copacii nu vor fi unii mici, vor fi nişte tei de minim 2 metri înălţime, dar acest lucru se va întâmpla în toamnă.”

Primarul Ion Lungu a făcut şi un apel către suceveni.

Lungu: “Eu fac un apel la calm, la raţiune. Este o situaţie pe care o ştim cu toţii. Practic, pe Bulevardul George Enescu, din patru benzi, se circulă pe două. Vrem să dăm circulaţiei cele patru benzi, iar pe două să facem parcări, pe o parte şi pe alta. Acest lucru nu era posibil decât prin desfiinţarea acestor scuaruri, care, din păcate, cuprind şi aceşti copaci.”

Edilul-şef are un mesaj şi pentru cei care ar vrea ca proiectul să nu se materializeze.

Lungu: “În măsura în care contestăm şi nu reuşim să realizăm proiectul, vom fi nevoiţi să dăm toţi cei 8 milioane de euro înapoi. Şi-atunci, nu vreau să fac speculaţii, dar, dacă cineva blochează propiectul, poate să şi răspundă. Până la urmă, democraţia nu este anarhie. Primăria are toate avizele necesare pentru a moderniza bulevardul, de la Garda de Mediu, de la Agenţia de Mediu, şi ecologiştii trebuie să respecte acest lucru.”

comments

comments