full screen background image

Salariații Primăriei Suceava, în grevă japoneză

gvsv1     Aproximativ 1.000 de membri de sindicat din cadrul Primăriei Suceava şi ai Poliţiei Locale au fost, astăzi, între orele 10 şi 10.30, în grevă japoneză, purtând banderole albe la braţ.

Activitatea cu publicul nu a fost perturbată în timpul protestului.

De remarcat este faptul că nici preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Suceava, Dorina Badea, şi nici preşedintele Sindicatului Judeţean “Ştefan cel Mare”, care reprezintă poliţiştii locali, nu au fost prezenţi la acţiunea de protest desfăşurată la Primărie.

Protestul a fost organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările lor nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României.

Revendicările minimale ale greviştilor sunt reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, precum şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Singura primărie din judeţ în care salariaţii şi-au întrerupt activitatea, timp de o jumătate de o oră, a fost Primăria Rădăuţi.

La Consiliul Judeţean, sindicaliştii nu au participat la acţiunea de protest.

comments

comments