full screen background image

Primăria Rădăuţi, amendată cu 50.000 de lei pentru nereguli la Parcul Zoo

parc zoo radauti     Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat, săptămâna trecută, un control la Parcul Zoologic din Rădăuţi.

În urma verificărilor s-au constat mai multe nereguli, aplicându-se şi o sancţiune municipalităţii locale, în valoare de 50.000 de lei.

Primarul interimar de Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a declarat că nu este de acord cu sancţiunea aplicată şi cu constatările comisarilor, din mai multe motive.

Maerean: “Cei de la Garda de Mediu au constatat că modernizarea de acolo nu e modernizare şi că reabilitarea nu-i reabilitare. În consecinţă, au dispus aplicarea unei sancţiuni municipiului Rădăuţi. Nu suntem de acord cu sancţiunea, nu suntem de acord cu cele constatate, pentru că în constatarea lor au pornit de la documente care, din păcate, nu reprezintă o realitate, ci un fals. Este vorba de un fals intectual. Amenda este consistentă, e vorba de 50.000 de lei, şi nu o putem lăsa să treacă aşa, drept pentru care, în săptămânile care vin, vom face contestaţia la care avem dreptul. Ne vom adresa instanţei pentru rezolvarea problemei, pentru că de vină este, în afara Primăriei Rădăuţi, în primul şi în primul rând, Ministerul Mediului, care nu şi-a făcut datoria şi a acceptat la decontare o serie de sume de bani care erau contrare contractului de finanţare. Vrem să obţinem de la Ministerul Mediului bani pentru modernizarea Parcului Zoologic, partea veche, şi aducerea părţii de extindere la nivelul cerinţelor, astfel încât să poată fi autorizat de cei de la Mediu. E bine ca toate instituţiile să-şi facă treaba, fără a se încerca pasatul pisicii la alţii – în acest caz, la Primăria Rădăuţi.”

comments

comments