full screen background image

Membrii guvernului condus de premierul Chiril Gaburici au depus jurământul

jurmol     Membrii guvernului condus de prim-ministrul Chiril Gaburici au depus miercuri jurământul în fața președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite Moldpres.

Membrii Cabinetului au jurat că-și vor pune toată puterea și priceperea în slujba propășirii Republicii Moldova, că vor respecta Constituția și legile țării, că vor apăra democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a declarat că, prin votul de miercuri, Parlamentul a dat un semnal puternic că R. Moldova intră într-o perioadă de stabilitate politică.

“Este necesar ca în perioada imediat următoare să întreprindeți acțiuni de redresare a situației financiare, economice și sociale a țării. Angajamentele luate în fața cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare trebuie puse în practică. Mă refer în primul rând la implementarea Acordului de Asociere cu UE. Parcursul european este fundamental și trebuie continuat”, a precizat Timofti.

La rândul său, premierul Chiril Gaburici a afirmat că el și echipa sa guvernamentală sunt pregătiți să-și asume toată responsabilitatea și să întreprindă acțiuni care să scoată țara din impas.

Guvernul de la Chișinău a fost învestit după ce, tot în cursul zilei de miercuri, 60 de deputați liberal-democrați, democrați și comuniști au acordat un vot de încredere noului executiv.

comments

comments