full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist ucrainean de ţigări, aproape de Frătăuții Noi

cetuk1     Poliţiştii de frontieră din cadrul  S.P.F Rădăuți au declanşat, miercuri, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.40, au observat o persoană care transporta un colet voluminos și care se deplasa dinspre frontiera de stat, spre localitatea Frătăuții Noi.

În momentul în care bărbatul a observat echipajul poliţiei de frontieră, a abandonat coletul şi a încercat să fugă.

Conform procedurilor legale, lucrătorii de frontieră l-au somat prin voce să se oprească, însă bărbatul a ignorat somaţia.

În acel moment, poliţiştii de frontieră l-au avertizat prin executarea unui foc de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului, acesta fiind  Andrei J., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în  localitatea Cerepcăuți, Ucraina.

La cercetarea terenului a fost descoperit coletul în cauză, învelit în folie de culoare neagră, ce conţinea 1.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 10.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Persoana în cauză este cercetată de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comments

comments