full screen background image

Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, la VIVA FM: “Lucrările la Nada Florilor se vor desfășura conform graficului stabilit”

catalin-coman-primar-falticeni     Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, marţi, la Radio VIVA FM Fălticeni, că înfiinţarea infrastructurii de agrement “Nada Florilor”, proiect de 3 milioane de euro cu fonduri europene, reprezintă un proiect generator de venituri și creator de locuri de muncă.

Coman a declarat că vor fi create 20 de locuri de muncă directe, plus alte câteva zeci, pe serviciile conexe.

Coman: “Practic, pe lângă tot ceea ce se va întâmpla acolo, la Fălticeni vor ajunge 65 de miliarde de lei vechi, bani europeni. Este un proiect generator de venituri, de asta şi cota de cofinanţare este ceva mai mare. Pe lângă faptul că vom rezolva tot ceea ce înseamnă zona de agremenet “Nada Florilor”, vom realiza o dezvoltare economică a întregii zone, legând, practic, turismul cultural cu turismul de agrement. Vom crea, acolo, şi locuri de muncă. În mod direct, vor fi aproximativ 20. Plus încă vreo câteva zeci de locuri de muncă pe orizontală, pe tot ceea ce înseamnă serviciile conexe.”

Contractul de execuţie a fost săptămâna trecută, după ce licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme SC DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT SRL, SC CRIDUS CONSTRUCT SRL şi SC ALTERNATIV ENERGY SOLUTION SRL.

Asocierea de firme care va realiza proiectul a început organizarea de şantier, urmând ca, în scurt timp, să înceapă lucrările la acest obiectiv.

Coman: “Organizarea de şantier a demarat. Am trimis anunţul către Inspectoratul de Stat în Construcţii, prin care dîm drumul efectiv la tot ceea ce înseamnă ordinul de începere a lucrărilor. După semnarea contractului, am făcut o vizită a amplasamentului, împreună cu toţi factorii responsabili. Miercuri, ne vom deplasa din nou la faţa locului, şi cu topometristul, care va borna foarte clar zonele în care vor fi executate lucrări. În condiţiile în care vremea începe să se încălzească, va intra la lucru partea de construcţie – terasamente, săpături -, lucrări care se pot face în condiţii de temperaturi negative.”

Primarul Coman recunoaşte că realizatorii obiectivului au o misiune delicată, obiectivul urmând a fi finalizat în aproximativ 8 luni.

Coman: “Constructorul are o misiune extrem de grea și de delicată. Practic, are la dispoziție mai puțin de 1 an – 8 luni – în care să finalizeze un proiect de 3 milioane de euro, însemnând construcții. Este o construcție contratimp, încercăm să facem repede și bine o treabă care trebuia făcută mult mai demult. 50 % sunt bani europeni, bani pe care-i primim de la Uniunea Europeană și nu trebuie să-i dăm înapoi.
Constructorii au un contract foarte clar semnat cu Primăria și ce nu reușesc să facă, intră pe responsabilitatea lor. Dar nu vreau să mă gândesc așa departe, pentru că lucrurile se vor desfășura cum s-au desfășurat și până acuma, conform graficului stabilit”.

Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.

Valoarea totală a proiectului este de 13.504.358,44 lei.

Prin proiect se vor realiza următoarele investiţii: o piscină acoperită (în suprafaţă de 1.132,90 mp); un bazin de înot dotat cu o trambulină (în suprafaţă de 325,00 mp); o piscină pentru adulţi dotată cu un topogan(în suprafaţă de 300,00 mp); o piscină pentru copii dotată cu un topogan (în suprafaţă de 73,00 mp); un teren pentru activităţi sportive (în suprafaţă de 700,00 mp); o pistă de ciclism.

comments

comments