full screen background image

Municipalitatea suceveană va elibera noi acte producătorilor agricoli

piata-centrala-1     Primăria suceveană va aplica noi reglementări legislative referitoare la protecția producătorilor autohtoni, în piețele agroalimentare.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că documentul certificat de producător va fi înlocuit cu atestat de producător, însoțit de carnet de comercializare.

El a menționat că taxele propuse spre aprobare consilierilor locali, în ședința din 26 februarie, vor fi de 80 de lei, pentru eliberarea atestatului de producător, și 20 de lei, pentru carnetul de comercializare a produselor în sectorul agricol.

Lungu: “La noi se asigură, cel puţin în Piaţa Centrală, mai mult de 40% pentru producătorii autohtoni, cei care vând pe bază de certificat de producător. Aşa cum se ştie, în partea de jos a pieţei sunt doar cei care vând cu certificat de producător. Ştiu că sunt nemulţumiri la adresa bişniţarilor, samsarilor, care vând tot felul de produse. Sper ca, odată cu aceste documente, să putem să încurajăm mai mult producătorii de pe plan local, care vin cu produse la un preţ mai bun, pentru populaţie. Evident, aceste măsuri vor fi aplicate în toate pieţele din municipiul Suceava, înclusiv în Piaţa Angro din zona industrială.”

comments

comments