full screen background image

Sucevenii riscă, din nou, întreruperea căldurii și a apei calde

calorifer 2     La ședința de marţi cu președinții asociațiilor de proprietari din municipiul reședință de judeţ, primarul Ion Lungu le-a cerut din nou acestora să convingă abonații să intensifice plățile către “Termica”.

El a precizat că situația în ceea ce privește asigurarea căldurii și apei calde “rămâne delicată”, deoarece producătorul “Bioenergy” mai are material lemnos doar pentru câteva zile.

Primarul Lungu a avertizat că, luna trecută, datoriile consumatorilor casnici au crescut cu suma de 1 milion de lei.

Lungu: “Primăria şi-a făcut datoria şi luna trecută. Am dat 25 de miliarde de lei vechi pentru subvenţii şi încă vreo 5 miliarde pentru unităţile de învăţământ. Deşi poate supăr pe unii, eu rămân la părerea că, pentru o parte din suceveni, plata datoriilor nu este o prioritate. Pe româneşte, nu se doreşte plata facturilor la energia termică. Nu ne-am angajat că vom plăti, în contul populaţiei, încălzirea în Suceava. Astăzi (n.r. – marţi), rugămintea mea este să faceţi tot ceea ce este posibil pentru a încasa bani, măcar 25 de miliarde şi de la populaţie, în această lună. Vom face şi noi, Primăria, să dăm aceeaşi sumă, pentru luna februarie, ca să putem s-o scoatem la capăt.”

comments

comments