full screen background image

Sucevenii au datorii la ACET de peste 4,5 milioane de lei

asprop 1702     Datoriile sucevenilor către ACET, la data de 31 ianuarie 2015, se ridică la 4.546.000 de lei, mai mult cu 100.000 de lei faţă de 31 decembrie 2014.

Directorul comercial al societăţii ACET, Bogdan Cristache, a declarat, marţi, în şedinţa cu președinții Asociațiilor de Proprietari din municipiul reședință de judeţ, că ar trebui întocmite evidenţe pentru fiecare bloc în parte, în ceea ce priveşte debitele restante.

Cristache a precizat că va fi reluată şi procedura de trimitere a somaţiilor către Asociaţiile de Proprietari cu restanţe.

Cristache: “Soldul la 31 ianuarie este de 4.546.000 de lei. Comparativ cu cel de la 31 decembrie, este mai mare cu aproximativ 100.000 de lei. Cred că n-ar fi lipsit de interes, mai ales că, în această perioadă, se defăşoară şi Adunările Generale ale Asociațiilor de Proprietari, să încercăm să facem o evidență, pe fiecare bloc în parte, în ceea ce privește debitele restante. Vreau să mai spun că, în perioada imediat următoare, până pe la 1 martie, vom trimite, ca în fiecare an, acele somații către Asociațiile care au debite restante. În somații se menționează faptul că, dacă nu se fac anumite plăți, se poate ajunge până la deconectare.”

Directorul comercial Cristache a mai spus că ACET intenţionează să schimbe sistemul de înţelegere pentru eşalonarea plăţilor restanţelor.

Cristache: “Întotdeauna, am făcut şi eşalonări la plată. Am constatat un lucru şi vrem să îl modificăm, anul acesta. Înţelegerea pe care o facem de acum înainte, să fie în trei: între ACET, Asociaţia de Proprietari şi blocul respectiv. Să facem o înţelegere în trei şi să putem urmări exact, pe imobil. Pentru că, în momentul în care facem înţelegerea cu o Asociaţie, care este foarte mare, nu mai ştim care a plătit şi care nu. Dacă s-ar ţine această evidenţă pe fiecare imobil în parte, ar putea fi mult mai uşor de gestionat în ceea ce priveşte şi urmărirea, şi deconectarea, pe care s-o facem numai acolo unde chiar nu se manifestă interes de a se achita facturile restante.”

comments

comments