full screen background image

5 persoane rănite, în urma unui accident cauzat de un cal al cărui proprietar era la birt

cal caruta     Luni seară, în jurul orei 19.25, pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, un bărbat, de 65 de ani din oraşul Frasin, în timp ce conducea autoturismul, nu a observat că în faţa sa se deplasează în aceeaşi direcţie un atelaj hipo, neînregistrat, nesemnalizat și fără conducător.

Şoferul a virat la stânga, încercând să-l evite, însă a acroşat roata din partea stânga spate a atelajului hipo.

Din acest motiv, a fost proiectat pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar, de un cetăţean englez, de 45 de ani, proiectându-l în şanţul din partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a fost identificat conducătorul atelajului hipo nesupravegheat, ca fiind un bărbat, de 63 de ani, din oraşul Gura Humorului, online casino care consuma băuturi alcoolice în incinta unui local, situat la o distanţă de aproximativ 400-500 de metri de locul evenimentului.

În urma accidentului rutier, au fost răniţi uşor conducătorul auto de 65 de ani și 4 pasageri, cu vârste cuprinse între 6 și 74 de ani, din autoturismul condus de cetățeanul englez.

Conducătorii auto şi căruţaşul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative pentru primii doi şi de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru proprietarul atelajului hipo, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

comments

comments