full screen background image

Zonele montane rămân fără foișoare de belvedere

muntii-carpati     În județul Suceava, nu se vor mai construi cinci foișoare de belvedere, în zona montană, și nici cabană Salvamont, în masivul Rarău.

Motivul este că proiectul cu fonduri europene a fost blocat, din cauza situației juridice neclare a terenurilor pe care urmau să fie construite aceste dotări, care trebuiau dotate inclusiv cu magazine pentru vânzarea de suveniruri și toalete.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că foișoarele de belvedere ar fi urmat să fie ridicate în zonele de siguranță ale drumurilor, dar întârzierile în derulare au anulat proiectul.

Nechifor: “Dacă noi mai întârziam, încă o lună, cu comunicări, cu discuţii, cu tot ceea ce înseamnă partea de licitaţie, ne duceam cu execuţia acestui proiect, undeva, cel mai devreme în luna iulie. Din iulie, până în decembrie, nu puteam finaliza fizic acea investiţie şi riscam să fim în situaţia în care să plătim toţi banii înapoi sau să suportăm corecţii financiare sau să continuăm lucrările din buget propriu.
Nu pot să angajez un proiect dacă n-am garanţia, sau măcar speranţa, că pot să-l termin până pe 31 decembrie. E păcat, dar dacă aşa e legislaţia şi acestea sunt condiţiile…”

comments

comments