full screen background image

Salariile mici scot polițiștii în stradă

protest politisti     Salariile mici scot poliţiştii în stradă. Sute de agenți protestează, luni, în Piața Constituției din București. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile scăderi salariale.

Ca urmare a modificărilor legislative de la sfârşitul anului trecut, poliţiştilor locali li s-a acordat dreptul la norma de hrană, începând cu 1 ianuarie 2015, în condiţii similare cu poliţiştii şi militarii.

Având în vedere că 80% dintre aceştia au salariul de 700 lei, acordarea normei de hrană le-ar face un venit acceptabil în raport cu munca prestată şi riscurile la care sunt expuşi.

Zilele acestea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care se prevede reducerea normei de hrană la jumătate.

Dacă hotărârea de guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc, explică reprezentanţii Sindicatului Pro Lex.

Poliţiştii locali mai solicită şi prelungirea termenelor stabilite pentru formarea iniţială în unităţile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit legii în vigoare, cei care nu vor urma aceste cursuri în anul 2015, riscă să-şi piardă serviciul, deşi nu au vreo vină că administraţiile publice locale nu au fonduri suficiente.

comments

comments