full screen background image

Pescari care foloseau instrumente interzise de lege, prinşi de jandarmi

peste jand     Joi, 12 februarie, în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Liteni a depistat, în apropierea podului de cale ferată peste râul Suceava, doi bărbaţi care pescuiau folosind unelte interzise de lege.

Persoanele în cauză, ambele din oraşul Liteni, având vârsta de 39 de ani şi, respectiv, de 44 de ani, utilizau în acest scop două crâsnice confecţionate din plasă monofilament, cu dimensiunea de 2 m / 2m.

Deoarece faptele celor două persoane sunt susceptibile de a fi infracţiuni prevăzute şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenta nr. 23 din 05.03.2008 (pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale; deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament), cele două persoane au fost predate Poliţiei Oraşului Liteni pentru continuarea cercetărilor.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, jandarmii montani din oraşul Frasin au depistat doi bărbaţi, în vârstă de 58 şi, respectiv, 67 de ani, ambii din oraşul Frasin, care pescuiau pe malul râului Moldova, folosind ecrane din plasă monofilament, dispozitive a căror deţinere şi utilizare sunt interzise de lege.

Cele două persoane au fost predate Poliţiei Oraşului Frasin pentru continuarea cercetărilor.

Astfel de fapte au fost constatate recent şi în municipiul Suceava.

În ziua de 7 februarie, în jurul orei 12.00, un echipaj de jandarmerie a depistat doi bărbaţi care pescuiau în râul Suceava, în apropiere de centrala termică a oraşului.

Cei doi, localnici în vârstă de 47 de ani, foloseau în acest scop 4 beţe telescopice şi ancore cu 4 cârlige, reuşind să pescuiască un crap (apx. 50 cm) şi o ştiucă (apx. 80 cm).

Având în vedere că cei doi pescuiau cu unelte interzise de lege şi faptul că în această perioadă este instituită prohibiţia pentru specia ştiucă, cei doi au fost predaţi Poliţiei Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments