full screen background image

Patru consilieri locali fălticeneni şi-ar putea pierde mandatele

clf 2901 1     Consilierul local PNL al muncipiului Fălticeni, Gheorghe Aldea, este sigur că toţi aleşii locali care au trecut în alte partide, după celebra Ordonanţă 55, privind traseismul politic, îşi vor pierde mandatele.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată marţi la Radio VIVA FM Fălticeni, Aldea a precizat că noul PNL a trimis adrese către toate consiliile locale şi către Consiliul Judeţean, pentru a lua act de încetarea mandatelor celor în cauză.

La Fălticeni, patru consilieri locali sunt în această situaţie.

Aldea: “Sunt foarte mari şanse, de 999,999%, ca acei aleşi locali care au trecut la alte partide să-şi piardă mandatele. Am citit decizia Curţii Constituţionale, în acest sens. Noul PNL a făcut deja adrese către toate consiliile locale şi judeţene, pentru a lua act de încetarea mandatelor celor în cauză. Noi, la Fălticeni, avem patru cazuri: două persoane de la fostul PDL şi două de la PP-DD. Trei consilieri au trecut la PSD şi unul a rămas independent. Dacă decizia Curţii Constituţionale nu va fi aplicată, este vorba de infracţiune şi de abuz în serviciu.”

Gheorghe Aldea a mai spus că decizia Curţii Constituţionale s-ar putea răsfrânge şi asupra unor Hotărâri ale Consiliilor Locale, care au fost luate şi prin voturile celor care îşi părăsiseră partidele pe listele cărora fuseseră aleşi.

comments

comments