full screen background image

FMI a ajuns la un acord cu Ucraina, pentru un ajutor de 17 miliarde de dolari

FMI     Fondul Monetar Internaţional (FMI) a ajuns la o înţelegere cu Ucraina pentru acordarea unui împrumut în valoare de 17 miliarde de dolari, pachetul de ajutor financiar urmând să ajungă la 40 de miliarde de dolari, prin contribuţia altor parteneri internaţionali, precum Uniunea Europeană.

“Echipa care lucrează la Kiev a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru un program de reforme economice care va susţinut prin Facilitatea de finanţate extinsă, în valoare de aproximativ 17,5 miliarde de dolari din partea FMI”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Noul program înlocuieşte acordul stand by pe care Ucraina îl avea cu FMI şi urmează să fie aprobat de conducerea executivă a instituţiei.

“Aceste resurse puse la dispoziţie vor fi completate de alte surse de finanţare. După cum a anunţat, guvernul ucrainean intenţionează să negocieze cu deţinătorii datorie sale suverane, pentru a-şi îmbunătăţi sustenabilitatea pe termen mediu. În total, pachetul de finanţare este estimat să se ridice la 40 de miliarde de dolari şi va dura patru ani”, a declarat Christine Lagarde, directorul general al FMI.

comments

comments