full screen background image

Klaus Iohannis, întâlnire cu românii din Paris

klaus johannis     Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți seara, cu reprezentanții comunității din Paris, în timpul vizitei oficiale în Franța.

Klaus Iohannis a fost alături de soția sa în prima vizită oficială a șefului statului, dar și de ambasadorul român la Paris, Bogdan Mazuru.  Acesta a ajuns la Ambasada din Paris la ora 19:30, unde îl așteptau peste 200 de români, membri ai comunității din Franța.

În cadrul discursului său, președintele le-a spus românilor că evenimentele de la votul din noiembrie nu trebuie să se mai întâmple, scrie Gandul.

“Într-o lume globalizatã, politica externã nu mai poate fi un domeniu îndepãrtat și fãrã efecte directe asupra vieții de zi cu zi a cetãțenilor. Vedem frecvent cã evenimentele se propagã la distanțã, cã deciziile politice dintr-o țarã pot influența multe alte țãri, iar conflictele se pot extinde de la o zi la alta. În acest context, la dejunul de lucru cu Președintele Franței, am discutat despre temele mari care îi privesc atât pe români, pe francezi, cât și pe toți cetãțenii Uniunii Europene: securitatea frontierelor, situația din Ucraina, colaborarea franco-românã în domeniul construirii de autostrãzi, proiectele de investiții franceze care înseamnã locuri de muncã în România, schimburile economice și culturale între țările noastre membre cu drepturi egale ale Uniunii Europene, precum și o posibilã contribuție franceză la mai buna organizare a administrației noastre publice, astfel încât fondurile europene sã fie folosite în scopul îmbunătățirii treptate a nivelului de trai al românilor. I-am spus la final Președintelui François Hollande cã legãtura dintre țările noastre e ca prietenia dintre doi oameni, care se întărește pe măsurã ce se cunosc mai bine și încep să aibă încredere unul în celălalt”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook, înainte de întâlnirea cu românii din Paris.

Șeful statului se află în Franța, acolo unde are programate întâlniri cu președintele Francois Hollande, premierul Manuel Valls, dar și alți oficiali francezi.

comments

comments